Kundcase

Referenser

Läs om vad våra kunder säger om oss

Perssons Entreprenad AB

Det började redan 2007 när Dennis Persson bestämde sig för att han ville prova på att starta eget. Han startade en enskild firma och testade sig fram i branschen.

2011 hade den enskilda firman blivit ett aktiebolag och bolaget började rikta in sig mot en verksamhet inom järnväg med spårgrävmaskiner. Det visade sig bli en lyckad satsning. Bolaget har gått från Dennis själv och någon enstaka anställd till att nu sysselsätta 15 personer och lika många maskiner under lågsäsong. Betydligt fler under högsäsong.

På frågan varför Dennis valde att anlita en konsult var svaret enkelt:

“ Jag kunde ingenting, och jag hade sett eran skylt så jag knackade på och sa att jag ville ha hjälp att starta ett bolag. “

Sedan dess har ERA hjälpt Perssons Entreprenad – inte bara med redovisning och deklaration, utan att bilda sin första enskilda firma, starta aktiebolag och fastighetsbolag.

Redovisningen som länge bestod av papper som lämnades in i en allt större hög varje månad har digitaliserats -Trots att Dennis själv säger att det hade varit otänkbart bara för något år sedan.

För Dennis har den personliga kontakten varit en avgörande faktor för att fortsätta anlita ERA. ”Att kunna ha kontakt med personer som faktiskt har insikt i min verksamhet och kan ge mig råd och stöd, både som ny företagare och under resans gång, är det jag värdesätter”

Målet för framtiden är att fortsätta på samma spår, och gärna växa så länge det finns rätt arbetskraft att tillgå. ”Det är viktigast att det är rätt personer jag anställer, inte vilken utbildning eller vilka erfarenheter dom har sedan tidigare”

Företagsklimatet genomsyras verkligen av en hög arbetsmoral och ännu högre i tak.

Ett vinnande koncept för Perssons Entreprenad AB!

AB Gårdings Järnaffär

Troligen det äldsta bolaget i kundstocken!

Älvsbyns äldsta butik startade 1897 – sedan 2005 driver syskonen Anna och Jon bolaget som femte generation.

Fokus hos Gårdings ligger hos kunden – servicenivån och att göra allt för kunden genomsyrar organisationen. Det skapas ofta personliga relationer till kunderna vilket är en av sakerna som både Anna och Jon uppskattar mest med arbetet.

” Vi är en gammaldags järnhandel på det sättet att vi alltid haft ett utbud där vi säljer varor inom många olika kategorier. Utbudet har förändrats genom årens gång efter efterfrågan. Här finns något för alla, även om det gäller att hålla sig uppdaterad och våga testa ta in nya märken och sortiment. ”

Då de själva både arbetar i butiken och med viss administration gör det att syskonen har koll på hela kedjan från inköp till uppackning och försäljning. Detta gör att dom kan ta snabba beslut- som under pandemin när bolaget utökade med en webbshop!

Hur Gårdings blev kund hos ERA är lite oklart –  det var trots allt ca 20 år sedan – men det attraktiva då var att vi kunde erbjuda en helhetslösning som även lönade sig ekonomiskt för bolaget. Sedan dess har samarbetet löpt på eftersom dom fortfarande ser samma fördelar nu som då.  ”Vi lejer bort det vi tycker är det tråkiga för att fokusera på kunderna och att utveckla verksamheten”

” Att ERA dessutom kommer ut till oss en gång i veckan för att utföra arbetet på plats, gör att vi får en väldigt bra
personlig kontakt med vår konsult, och dom kan se saker i realtid som kan vara viktiga för oss. ”

Efter 20 år med Järnaffär är drivkraften fortfarande stark – härnäst är omstrukturering av butiksytorna näst på tur, och senast igår inkom ett nytt märke på parfymavdelningen.

Förutom järnaffären har syskonen även ett fastighetsbolag som inrymmer både butikslokal och lägenheter.

ICA Supermarket i Älvsbyn

Vi träffar Ulf Burström – eller ICA-Ulf som han oftast kallas – en solig fredag i Älvsbyn.

Han började inom ICA redan 2000, och ICA-handlare blev han 2003. Sedan dess har han hunnit med att bygga en helt ny butik som resulterade i betydligt större butiksyta med fler bättre parkeringar.

” ICA i Älvsbyn är faktiskt det största Supermarket i Norrbotten omsättningsmässigt ” säger Ulf stolt.

Framgången beror mycket på det lokala fokus som Ulf håller – lokala varor från lokala leverantörer, med rätt marknadsföring på erbjudanden från norrbottniska företag uppskattas.

Det är också viktigt att personalen ska känna sig som ett lag och att vi har god stämning mellan varandra, eftersom det smittar av sig på kunderna och försäljningen. Med tanke på resultatet verkar det som att Ulf har lyckats.

Ulf är glad att han valde ERA redan i början av sin ICA-karriär, detta efter rekommendation från en annan företagare i branschen. Men han stannade kvar för den personliga kontakten, att ha någon han kan ringa och fråga om smått som stort. Det hade han inte upplevt hos sin tidigare redovisningsbyrå.

När vi frågar Ulf varför han har valt att anlita ERA säger han direkt: ” Den som kan jobbet ska göra det ”
Desto mer tid Ulf kan frigöra, kan han i stället lägga på att förvalta och utveckla butiken.

I framtiden siktar Ulf på att fortsätta det lokala spåret och utveckla butiken – bland annat posthanteringen ska kompletteras med Instabox.

När vi börjar känna oss nästan klara med frågorna ringer kontorstelefonen –
”nu måste jag springa tyvärr, det är jag som har kassatjänst!”

En helt vanlig dag för ICA-Ulf!

NorrCNC

NorrCNC är ett nytänkande tillverkningsföretag som är specialister på CAM-beredning och tillverkning. Här tillverkas det mekaniska komponenter i stål eller plast till olika typer av industrier, mycket till skogsmaskiner och nyligen ett projekt till Smurfit Kappa.

Företaget består av Mattias och Peter som tillsammans har över 25 års erfarenhet. Det är just erfarenheten som Mattias säger är bolagets styrka – kompetensen kring avancerad tillverkning är inte lika vanlig trots att det finns många andra aktörer på marknaden som utför samma typer av tjänster.

När vi frågar om varför man valde att kontakta ERA Revisorer som sin ekonomiska partner, svarar Mattias att dom fick upp ögonen för oss genom sociala medier.

”Vi fick upp ögonen för er när ni postade lite tips och påminnelser som kan vara bra för oss som bolag att känna till, sedan ville vi också gärna ha en personlig kontakt som vi upplevde att vi fick från er”

 Vilka planer finns det för bolaget i framtiden då?

”Först och främst vill vi utöka med ytterligare en maskin för att öka kapaciteten. På sikt finns både att anställda och ytterligare maskiner i tankarna” säger Mattias.

Vi önskar NorrCNC stort lycka till, och ser fram emot vårt kommande samarbete!

Inte vad du letade efter?

Starta eget guide

Har du tankar på att starta eget företag men undrar hur du ska gå till väga? Vi på ERA Revisorer har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vill starta eget. 

Digitala tjänster

Oavsett om du vill arbeta med ett helt digitalt flöde eller om du bara vill börja utforska vissa delar så finns vi här för dig.