Inköp med företagskort

av | okt 23, 2023 | Artikel

Vid mindre inköp till företaget kan det vara smidigt med ett företagskort som är kopplat direkt till företagets konto eller till en kredit.

Det är väldigt viktigt att se till att kvittot sparas på ett korrekt sätt och att det uppfyller kraven för en verifikation. För att underlätta detta finns digitala lösningar som påminner och sammanställer vilka köp som gjorts, och dessutom integrerar direkt med din bokföring.

Läs mer om dom digitala tjänster vi på ERA Revisorer rekommenderar:

Pleo

Pleo ersätter de klassiska kreditkorten där du i efterhand erhåller en faktura från utställaren. I stället laddar du in pengar på kortet, som är tillgängligt för dina köp. Du erhåller ett fysisk och ett digitalt kort, och laddar ner deras app.När du sedan handlar med ditt Pleo-kort blir du omedelbart ombedd att ladda upp ett underlag för inköpet, att kategorisera det och sedan skicka in det till redovisningen. Du kan självklart använda dig av attest och köpgränser för din och dina anställdas säkerhet.

Har du utgifter för till exempel licenser och annonser som du får via mail, kan uppladdningen ske per automatik. I annat fall kan du fota eller ladda upp ditt kvitto i appen. 

Snabbare uppföljning – mindre risk för borttappade kvitton!

Läs mer om pleo här: Smarta Betalkort För Ditt Företag – Pleo


Visma Scanner

Om du har en annan kortlösning som passar dig bättre, men fortfarande vill ladda upp dina kvitton digital rekommenderar vi Visma Scanner.

Du fotar helt enkelt ditt kvitto med telefonens kamera, och skickar in det till redovisningen genom appen som heter just Visma Scanner. Underlaget tolkas för enklare hantering i redovisningen, och du har möjlighet att lämna en kommentar som tillägg till underlaget.

Läs mer om visma scanner här: Visma Scanner – app för att scanna & fota kvitton (vismaspcs.se)

Vill du komma igång med Pleo eller Visma scanner? Kontakta oss!FÖRFATTARE

Linn Karlsson

Fixar det mesta inom redovisning, men brinner lite extra för att hjälpa nystartade igång med verksamheten. ERA Revisorer marknadsansvariga som håller i allt kring sociala medier.
Semesterårsavslut – det behöver du tänka på!

Semesterårsavslut – det behöver du tänka på!

Det kan kännas som att sommarens semester ligger långt fram i tiden, men för de flesta påbörjas ett nytt semesterår den 1:a april. Snart är det därför dags för semesterårsavslut!I samband med detta, finns det saker som kan vara bra för dig som  arbetsgivare att...

Hur du deklarerar K10- & K12 blanketten

Hur du deklarerar K10- & K12 blanketten

Hur du deklarerar K10 & K12 blankettenVad är K10? K10-blanketten är den bilaga till inkomstdeklarationen, som du som ägare till kvalificerade andelar i ett fåmansbolag i de allra flesta fall ska lämna in till Skatteverket.  Här deklarerar du utdelning och...

Deklaration 2024

Deklaration 2024

Deklaration 2024Snart är det dags att deklarera!Här kommer en sammanställning över vilka datum som gäller 2024.För dig som vill deklarera digitalt för första gången. Skaffa digital brevlåda senast den 3 mars 2024 för att få din deklaration digitalt. I stället för en...

Förslag om digital arkivering – Hejdå papperskvitton!

Förslag om digital arkivering – Hejdå papperskvitton!

Med den pågående digitala utvecklingen har hanteringen av fakturor och kvitton blivit betydligt enklare genom några knapptryck på telefonen eller datorn, direkt in i bokföringen. Trots detta har Bokföringslagen krävt att originalhandlingarna inte får kasseras, även om...

Nya lagar och regler för 2024

Nya lagar och regler för 2024

Vid årsskiftet har nya lagar och regler trätt i kraft som kan påverka dig som företagare. Nedan kan ni läsa mer om några av dessa nya lagar som kan vara relevanta. Sänkt skatt på bensin och diesel Energi och koldioxidskatten på bensin och diesel sänks. För bensin...

Viktiga datum 2024

Viktiga datum 2024

Ta reda på vilka datum du bör ha koll på under det nya året. Vi har sammanställt information för dig som lämnar in moms, F-skatt, arbetsgivaravgifter m.m. Klicka här, eller på bilden nedan för att ladda ner tabellen.